Zupka chińska z wakame/ramen
0

05 kwietnia 2013

Przepis na zupę z makaronem chińskim którą przygotujemy  w parę minut. Czasowo może nie tak szybko jak zupki z torebki ale też i bez całego tego syfu który w nich znajdziemy.

Składniki:

  • pasta miso
  • 1 litr bulionu – wedle uznania – drobiowy, warzywny czy jaki kto lubi
  • garść wakame
  • por
  • marchew
  • sos rybny
  • olej sezamowy
  • sos sojowy
  • makaron sojowy/ryżowy – jaki kto lubi, ja do zup wolę ryżowe

Pora tniemy w talarki, marchewkę skrobaczką w cienkie paski, dodajemy do gotującego się bulionu. Pastę miso dodajemy wg proporcji z opakowania. Doprawiamy sosami i wsypujemy wakame, gotujemy aż ładnie namokną. Makaron ryżowy zalewamy gorącą zupą, po 3-4 minutach możemy już jeść. Proste smaczne i pożywne. Możemy podawać to dodatkowo z gotowanym mięsem/rybą, jajkiem itp.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.