Dip z niebieskiego sera – Blue Cheese Dip
0

11 listopada 2014

Przepis na cudowny dip z niebieskiego sera (Blue Cheese Dip) – banalny w przygotowaniu, a fantastyczny do mięs czy przekąsek.

Składniki:

  • 50 g sera z niebieską pleśnią
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • łyżeczka soku z cytryny
  • pół łyżeczki musztardy
  • odrobina czosnku granulowanego
  • sól, pieprz

Zaczynamy. Ser kruszymy do miseczki, rozgniatamy widelcem i kolejno dodajemy majonez, śmietanę i musztardę, całość mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, przyprawami i gotowe.

Dip cudownie sprawdza się z Buffalo wings, na które przepis już wkrótce.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.