Żołądki drobiowe w sosie koperkowym – Męskie20
0

06 lutego 2015

Męskie20

Tym razem przepis na żołądki drobiowe – produkt w kuchni niesłusznie często pomijany. Przepis podesłał nam Mateusz, wyszło świetnie więc zapraszamy.

Paragon – nie uwzględniając promocji, w normalnych cenach, koszt to 16,28 PLN. Wszystkie produkty kupiłem w sklepie sieci Auchan.  Żaden  nich nie jest w ofercie czasowej, wszystkie są stale dostępne. Dzięki temu nie musicie się martwić, że czegoś w waszym sklepie zabraknie.

Żołądki w sosie koperkowym

Żołądki w sosie koperkowym

Składniki:

  • żołądki z kurczaka – 0,918 kg – 7,19 PLN
  • koperek świeży – 1,59 PLN
  • koperek suszony – 1,49 PLN
  • serek topiony 2 opakowania – 3,20 PLN
  • makaron razowy – 3 PLN
  • Zioła prowansalskie – 1,71 PLN
  • czosnek – 1,10 PLN
Żołądki w sosie koperkowym

Żołądki w sosie koperkowym

Zaczynamy od żołądków. Dokładnie je opłucz, jeśli zauważysz to od razu usuń żółtą skórę, która czasami się na nich znajduje. Opłukane umieść w garnku i zalej wodą tak, aby je przykryła. Dodaj soli, 3 ząbki czosnku i niech się gotują przez godzinę. Po godzinie wsyp opakowanie koperku i pół opakowania ziół prowansalskich. Niech dalej się gotują. Po 15 minutach dodaj serki i gotuj aż uzyskasz gęsty sos.

Żołądki w sosie koperkowym

Żołądki w sosie koperkowym

Makaron – 12 minut gotuj go w osolonej wodzie, następnie wrzuć do sosu – będzie lepszy. Dodaj świeży koperek i gotowe.

No, to smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.