New York Beef Classic – kanapka od Wujka mcDonalda

20 listopada 2011 allFast Food i restauracje  Brak komentarzy

W połowie tygodnia zaskoczony głodem znienacka, a także brakiem jakiejkolwiek restauracji z tzw. zjadliwych musiałem skorzystać z „cudownych” kanapek i zestawów z przysłowiowego mcShita. Jako że byłem w akcie desperacji, padło na powiększony zestaw New York Beef Classic. Zazwyczaj omijam tego typu jadło z daleka, szczególnie gdy w środku jest coś z czerwonego mięsa, tym razem jednak było inaczej. Po kilku minutach pojawiła się kanapka wraz z frytkami i mega colą. Nie czekając dłużej, otworzyłem pudło z bułką – tradycyjny zapach żarcia dla psów towarzyszył również tej bułce, mimo tego że wygląda dużo apetyczniej niż pozostałe „dania” kuchni fast.

W skład powyższej wchodzi:

  • bułka
  • 2 kotlety
  • 2 plastry sera
  • pomidory
  • sałata
  • cebula
  • ogórek konserwowy
  • ketchup
  • musztarda

Nie mogę powiedzieć – wieża była naprawdę sporawa i nie do końca wiedziałem jak się za nią zabrać.

Pierwszy kęs i… dość miłe zaskoczenie – kanapka smakuje przeciwnie do zapachu, powiem więcej – jest naprawdę dobra. Oczywiście jak to bywa w mcdonaldzie – to co duże, nie koniecznie zjada się wolno. Kanapka z racji swego smaku zniknęła dość szybko w moim żołądku, oczywiście po drodze gubiąc kilka warzyw i innych składników z poszczególnych pięter – zagryzłem frytkami, które są niezmiennie dobre i zapiłem dużą colą. Efekt tego wszystkiego? Zazwyczaj człowiek po czymś takim w ciągu godziny znowu nabiera apetytu na kolejną porcję, tutaj – wręcz przeciwnie. Bułka naprawdę sycąca. Cały powiększony zestaw to koszt około 18 zł – za taką kasę mamy już pizze 40 cm, którą możemy się objeść w dwie osoby. Jednakże w tym przypadku to była dobrze zainwestowana kasa – jeżeli nie macie nic pod ręką oprócz klauna, warto spróbować New York Beef Classic

Napisał:
Łukasz Wilkowski | Wszystkie wpisy: 114


avatar

Swoją przygodę z gotowaniem zaczął w młodym wieku, za sprawą swojego kulinarnego guru - Taty. Potrafi zrobić coś z niczego, używając do tego nie tylko narzędzi kuchennych. Lubi różne smaki, z uwielbieniem jada ostre rzeczy, z zawodu informatyk z zamiłowania "kucharz" :)

Zostaw odpowiedź

Wypełnij formularz

Możesz użyć tagów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>